FTTH

Utbyggnaden av fiber till hemmet (FTTH) i Sverige pågår i en rasande takt. Det handlar om gigantiska infrastrukturprojekt där flera olika aktörer är inblandade samtidigt. Då krävs det kontroll för att hålla ihop projektet och för att inte kostnaderna ska skena. Flera av landets största FTTH-aktörer använder idag The Conductor Tool för att få full kontroll över sina komplexa projekt och arbetsflöden. Även underleverantörerna har insett värdet av att arbeta i ett och samma system som uppdragsgivaren och ändå kunna skräddarsy applikationen efter just sina behov. Möjligheterna till effektivisering ökar enormt då alla parter samspelar på ett och samma ställe.

Kostnadsfritt prova-på-konto

Ditt företag kan sedan använda The Conductor Tool kostnadsfritt i 30 dagar utan begränsningar eller förpliktelser att bli kund. När du registrerar dig så skapar vi ett konto som du kan använda för att bekanta dig med The Conductor Tools oändliga möjligheter.

Experten: Tips och tricks

Expertens tips och tricks
— Har du koll på hur du bäst importerar milslånga Excellistor? Hur du skapar egna filter? Eller snabbt ändra en uppgift? IS Tools projektledare Oliver Ahlberg delar med sig av sina smarta tips och tricks. Med dessa enkla knep kan du spara massor av tid när du jobbar.

Nu har vi stenkoll på alla detaljer

— Kan du klicka i Excel klarar du av IS Tools IT-system. Vi har sparat enorma mängder arbetstimmar sedan vi började använda deras lösning. Niklas Lindström är it-arkitekt hos HSB Affärsstöd. De arbetar sedan några år tillbaka i IS Tools informationssystem. — Den stora vinningen är att vi nu har stenkoll på alla detaljer och på ett enkelt sätt kan sköta allt från fakturering till olika nyckeltal för debitering, berättar han.

Därför kan Sverige bli omsprunget i fiber-racet

Fiber
Fiberutbyggnaden i Sverige pågår för fullt. Frågan är om det är tillräckligt. Nu satsar flera länder ute i Europa stort på sina fibernät, vilket skapar en efterfrågan på kompetens. — Mycket av svenska resurser och kompetens kan inom kort komma att fångas upp av utlandet, när fler stora marknader börjar att bygga fiber på allvar, menar Marco Forzati, forskare vid institutet RISE.