Funktionalitet

The Conductor Tool har ett antal färdiga funktionsblock, eller moduler, som är enkla att använda, utan att du behöver kunna skriva kod. Blocken låter dig skapa en tjänst med stor frihet, men säkerställer att applikationen blir robust och säker. För att en applikation ska bli klar att användas behöver endast blockens datamodell och formulär färdigställas, vilket gör att en pilot kan bli klar väldigt snabbt. Övriga funktionsblock är valfria.

Datamodell

Tjänster som skall spara strukturerad data behöver en datamodell som är anpassad till det behov som applikationen ska stödja. En datamodell består av tabeller och fält, precis som i ett kalkylark. Läs mer om datamodellering här.

Formulär

Med The Conductor Tool kan administratören enkelt skapa formulär genom att dra-och-släppa fält från datamodellen som man vill ha i formuläret. Formulär kan skapas och justeras när som helst.

Rapporter

För att skapa en rapport används en rapportguide, även det görs helt utan behov av att kunna programmera. Rapporterna kan sedan köras av användare med behörighet, men även schemaläggas med klarnotis via epost.

Behörighetsstyrning

En väl fungerande samarbetstjänst låter användare läsa och skriva rätt data. The Conductor Tool har ett ramverk för behörigheter, som går att justera på detaljnivå.

Affärslogik och regler

Logik och regler kan användas för att förbättra och förhöja värdet av en tjänst. Med logik och regler kan uppgifter automatiseras, vilket kan spara mycket tid. Modulen kan även användas för att kommunicera med användare.

Stöd för mobila enheter

Mobila enheter fungerar på samma sätt som en vanlig dator - med webbläsare. Meny och formulär anpassas med HTML5, vilket möjliggör arbete även på en mobiltelefon eller surfplatta.

API

Vårt REST API (Application Program Interface) gör det enkelt att integrera The Conductor Tool med andra affärssystem. Varje API-anrop lyder rättigheter likt de som finns för vanliga användare, vilket ger möjligheten att kontrollera tillgång till din information exakt och säkert.

Inbyggd funktionalitet

Alla tjänster byggda med The Conductor Tool får en mängd funktionalitet utan extra kostnad. Säkerhet, krypterad data, backup, öppet API, dataimportmöjlighet via Excel är bara några exempel på infrastrukturella funktioner som kommer automatiskt. Utöver vad du själv bygger, så får dina tjänster även funktioner för att administrera användare, menyer, formulär, data och mycket mer.

Experten: Tips och tricks

Expertens tips och tricks
— Har du koll på hur du bäst importerar milslånga Excellistor? Hur du skapar egna filter? Eller snabbt ändra en uppgift? IS Tools projektledare Oliver Ahlberg delar med sig av sina smarta tips och tricks. Med dessa enkla knep kan du spara massor av tid när du jobbar.

Nu har vi stenkoll på alla detaljer

— Kan du klicka i Excel klarar du av IS Tools IT-system. Vi har sparat enorma mängder arbetstimmar sedan vi började använda deras lösning. Niklas Lindström är it-arkitekt hos HSB Affärsstöd. De arbetar sedan några år tillbaka i IS Tools informationssystem. — Den stora vinningen är att vi nu har stenkoll på alla detaljer och på ett enkelt sätt kan sköta allt från fakturering till olika nyckeltal för debitering, berättar han.

Därför kan Sverige bli omsprunget i fiber-racet

Fiber
Fiberutbyggnaden i Sverige pågår för fullt. Frågan är om det är tillräckligt. Nu satsar flera länder ute i Europa stort på sina fibernät, vilket skapar en efterfrågan på kompetens. — Mycket av svenska resurser och kompetens kan inom kort komma att fångas upp av utlandet, när fler stora marknader börjar att bygga fiber på allvar, menar Marco Forzati, forskare vid institutet RISE.