Kom igång

För att veta hur vår tjänst fungerar låter vi dig därför prova IS Tools gratis i 30 dagar så att du kan säkerställa att IT-stödet passar verksamheten som det är tänkt. Vi har gjort ett antal ”färdiga” applikationer.

Det finns flera steg i den process som filtrerar ut spam från vår prova-på-tjänst, varför det kan ta litet tid innan kontodetaljerna genereras och skickas.

Vad innebär det?

Då du registrerar dig för prova-på-tjänsten skapar vi ett IS Tools-användarkonto som du kan använda till att bekanta dig med den mest centrala funktionaliteten i tjänsten vi erbjuder.

Var börjar jag?

Klicka på någon av applikationerna nedan (prova) och få ditt lösenord. Besök vår Youtube-kanal där du hittar handledningar som är utformade för att du ska kunna komma igång snabbt.

Behövs hjälp?

Behövs vägledning från oss, eller vill du ha tillgång till ytterligare IS Tools-funktionalitet under din prova-på-period? Låt oss veta hur vi kan hjälpa till!

Telecom Manager

Telecom Manager är ett exempel på en applikation som hanterar mastposter för ett telekomföretag. Den hjälper med att ge en överblick över flera parallella aktiviteter som är vanliga i nätverksutrullningsprojekt. Exemplet förklarar hur ett nytt fält läggs till i applikationen.

Pharmaceuticals

Pharmaceuticals är ett exempel på en produktdatabas för ett tänkt biomedicinsk företag. En enkel och relaterad struktur är uppsatt för god sökbarhet. Exemplet visar på hur data görs sökbart per kategori.

Asset Manager

Asset Manager är ett enkelt exempel på en hantering av egendomar, såsom mobiltelefoner och laptops. Den bygger på relaterad information mellan person och egendom.Det är enkelt att se vem som förfogar över vilken egendom.

Document Control

Document Control visar ett exempel på hur dokument kan hanteras i en process med attribut och historik. Den bygger på en omgivande datastruktur med logik för ändringar. Det är enkelt att se vem som gjort vad och när.

Experten: Tips och tricks

Expertens tips och tricks
— Har du koll på hur du bäst importerar milslånga Excellistor? Hur du skapar egna filter? Eller snabbt ändra en uppgift? IS Tools projektledare Oliver Ahlberg delar med sig av sina smarta tips och tricks. Med dessa enkla knep kan du spara massor av tid när du jobbar.

Nu har vi stenkoll på alla detaljer

— Kan du klicka i Excel klarar du av IS Tools IT-system. Vi har sparat enorma mängder arbetstimmar sedan vi började använda deras lösning. Niklas Lindström är it-arkitekt hos HSB Affärsstöd. De arbetar sedan några år tillbaka i IS Tools informationssystem. — Den stora vinningen är att vi nu har stenkoll på alla detaljer och på ett enkelt sätt kan sköta allt från fakturering till olika nyckeltal för debitering, berättar han.

Därför kan Sverige bli omsprunget i fiber-racet

Fiber
Fiberutbyggnaden i Sverige pågår för fullt. Frågan är om det är tillräckligt. Nu satsar flera länder ute i Europa stort på sina fibernät, vilket skapar en efterfrågan på kompetens. — Mycket av svenska resurser och kompetens kan inom kort komma att fångas upp av utlandet, när fler stora marknader börjar att bygga fiber på allvar, menar Marco Forzati, forskare vid institutet RISE.