Kundcase

Kundcase

Fiber

Flera av landets största FTTH-aktörer använder idag The Conductor Tool för att få full kontroll över sina komplexa projekt och arbetsflöden. Regeringens krav på hög tillgänglighet av snabba fiberlösningar i hela Sverige till år 2020 innebär stora möjligheter för FTTH-aktörer men ställer också krav på snabb och kostnadseffektiv administration. Den här berättelsen lyfter fram de behov som både leverantörer och slutkunder kan ha och hur The Conductor Tool löser dessa.

Läs mer

När jobbet kom till landet

Christina är född på 1950-talet och bor i lägenhet i Farsta utanför Stockholm. Hon arbetar som projektadministratör på ett IT-bolag. Sommarstugan på Värmdö har hon ärvt, men den saknar vissa bekvämligheter som behövs för ett modernt boende. Uppkoppling till Internet har varit svårt då stugan ligger lite avsides. Nu har erbjudandet att dra in fiberanslutning kommit i brevlådan.Nu finns faktiskt möjligheten till att jag kan bo längre perioder i stugan och flytta delar av arbetet till landet, tänker hon.

Det bolag som hjälper Christina med att dra in fiber använde tidigare Excelmallar för att hantera sin arbetsprocess, men efter hand att volymen växte krävdes ett nytt verktyg då samordningen, projekten och framför allt informationen till kunden blev försenad av administration.

Valet föll på att använda IS Tools molntjänst. I molntjänsten skapades en applikation, helt anpassad för processen – från kundbesök till färdiginstallerad fiberlösning.

Peter, en av säljarna, får idag bostadsadresser ifrån de projekt som planerats. Innan Peter besöker kunderna görs kampanjer med direktreklam i brevlådan samt mailutskick. Peter arbetar idag helt mobilt och använder sin digitala platta vid kundbesöken. I de fall kunden accepterar erbjudandet så görs affären upp direkt. Kunden kan t o m signera avtalet på plats. Avtalet skickas automatiskt hem till kunden via post eller mail. Att ha ett system där all information samlas in digitalt och automatiskt gör att vi slipper massa olika moment i processen. Framför allt dubbelarbete som säljaren tidigare gjorde, säger Peter.

Marita, en av projektledarna, ser också att samarbetet med de underleverantörer som gräver och installerar fibern har underlättas. Tidigare handlade vi i blindo. Nu har vi större kontroll på själva byggprocessen då alla underleverantörer får och lämnar rapporter direkt via systemet. Vi har en del kvar att göra, men vi har förbättrat vår process avsevärt och kan idag projektera med högre hastighet än tidigare. En av de bästa funktionerna är att vi hela tiden kan på snabbt, säkert och enkelt sätt ändra applikationen och förbättra den. En sak är säker. Vi har gått ifrån att vara baktunga med administrationen till att idag titta framåt och förbättra, trimma och automatisera större delar av processen.

Christina har nu fått fiber och på sommarhalvåret kan hon nu delvis arbeta från stugan på landet. För mig har det blivit livskvalitet att få denna möjlighet i slutet av min karriär. Nu planerar jag för att göra stugan till ett permanent boende. Nu när jag kan ”fippla” med administrationen från landet.

Sammanfattning av fördelar med IS Tools applikation:

  • Tidshållning i projekten
  • Hela processen omfattas
  • Kontinuerlig anpassning och utveckling av funktioner
  • Kostnadseffektivt