Om IS Tools

Om företaget

IS Tools är ett svenskt IT-företag som utvecklar The Conductor Tool, med drygt 70 000 användare världen över. Det finns mer än 1 000 individuella applikationer byggda med The Conductor Tool, vilka tillsammans har mer än 30 000 formulär.

Arbeta hos oss

Vi är alltid på jakt efter talangfulla individer. Om inga tjänster utannonseras nedan går det alltid att skicka ni en öppen ansökan. Vi ser fram emot din!

Historik

IS Tools bildades 2003 från en idé som ledde till en avknoppning från ett konsultbolag. I konsultbolaget upptäcktes ett olöst problem: Bolagets kunder hade en förändringstakt som ökade allt snabbare. Samtidigt ökade kundernas behov av IT-stöd till sina affärsprocesser. 
Kunderna levde med ständiga förändringskrav på IT-systemen vars utveckling fördröjde företagens möjligheter att förnya sig och förändras. Dessutom kostade IT-utvecklingen mycket pengar.

Den insikten ledde till en idé om att utveckla en ny typ av IT-plattform där kunderna själva, utan beroende av IT-specialister, snabbare kunde få fram körklara IT-applikationer. På senare tid har plattformstypen blivit mer känd och analysföretaget Gartner har definierat produktområdet som ’Application-Platform-as-a-Service’.

Kontakt

Experten: Tips och tricks

Expertens tips och tricks
— Har du koll på hur du bäst importerar milslånga Excellistor? Hur du skapar egna filter? Eller snabbt ändra en uppgift? IS Tools projektledare Oliver Ahlberg delar med sig av sina smarta tips och tricks. Med dessa enkla knep kan du spara massor av tid när du jobbar.

Nu har vi stenkoll på alla detaljer

— Kan du klicka i Excel klarar du av IS Tools IT-system. Vi har sparat enorma mängder arbetstimmar sedan vi började använda deras lösning. Niklas Lindström är it-arkitekt hos HSB Affärsstöd. De arbetar sedan några år tillbaka i IS Tools informationssystem. — Den stora vinningen är att vi nu har stenkoll på alla detaljer och på ett enkelt sätt kan sköta allt från fakturering till olika nyckeltal för debitering, berättar han.

Därför kan Sverige bli omsprunget i fiber-racet

Fiber
Fiberutbyggnaden i Sverige pågår för fullt. Frågan är om det är tillräckligt. Nu satsar flera länder ute i Europa stort på sina fibernät, vilket skapar en efterfrågan på kompetens. — Mycket av svenska resurser och kompetens kan inom kort komma att fångas upp av utlandet, när fler stora marknader börjar att bygga fiber på allvar, menar Marco Forzati, forskare vid institutet RISE.