Vanliga frågor

Blir jag inlåst i molnet? Nej, IS Tools arbetar för att minimera inlåsning. Från The Conductor Tool kan du alltid exportera all information i applikationen, inklusive metadata (information om fält och tabeller). Det gör det lättare att flytta applikationen till annan plattform.
Kräver The Conductor Tool mycket underhåll? Nej, The Conductor Tool är ett i princip helt underhållsfritt verktyg. Vi rekommenderar dock att försöka rensa bort gammal information som sparas via er applikation med jämna mellanrum.
Finns det någon testmiljö? Du kan använda en kopia på applikationen för test av förändringarna. Därefter kan ändringarna appliceras i produktionsapplikationen.
Hur gör jag om jag behöver hjälp? Fyll i ditt ärende här så hjälper vi dig!
Hur hanteras backup? Vi tar regelbunden backup på alla applikationer och all data som sparas.
Vad gör en typisk administratör i The Conductor Tool? Typiska administrativa uppgifter i The Conductor Tool är hantering av användare, hantering av den information som sparas samt att göra förändringar i användarformulär och rapporter.
Kan jag nå The Conductor Tool hemifrån? Ja, det enda du behöver är en dator, telefon eller surfplatta med internetuppkoppling.
Behöver jag någon speciell mjukvara? Nej, The Conductor Tool och dina applikationer hanteras via din vanliga webbläsare.
Behöver jag kunna programmera? Nej, storheten med The Conductor Tool är just att du inte behöver kunna programmera eller hantera databaser. Du kan skapa applikationer snabbt och enkelt ändå. Det mesta görs med peka-och-klicka.
Behöver jag utbildas? The Conductor Tool har en omfattande hjälpfunktion med praktiska exempel, så vi hoppas att det inte ska ta mer än 15 minuter för dig att få en grundläggande förståelse för hur saker och ting fungerar. Behöver du hjälp - kontakta oss gärna.

Nu har vi stenkoll på alla detaljer

— Kan du klicka i Excel klarar du av IS Tools IT-system. Vi har sparat enorma mängder arbetstimmar sedan vi började använda deras lösning. Niklas Lindström är it-arkitekt hos HSB Affärsstöd. De arbetar sedan några år tillbaka i IS Tools informationssystem. — Den stora vinningen är att vi nu har stenkoll på alla detaljer och på ett enkelt sätt kan sköta allt från fakturering till olika nyckeltal för debitering, berättar han.

Därför kan Sverige bli omsprunget i fiber-racet

Fiber
Fiberutbyggnaden i Sverige pågår för fullt. Frågan är om det är tillräckligt. Nu satsar flera länder ute i Europa stort på sina fibernät, vilket skapar en efterfrågan på kompetens. — Mycket av svenska resurser och kompetens kan inom kort komma att fångas upp av utlandet, när fler stora marknader börjar att bygga fiber på allvar, menar Marco Forzati, forskare vid institutet RISE.

Experten: Tips och tricks

Expertens tips och tricks
— Har du koll på hur du bäst importerar milslånga Excellistor? Hur du skapar egna filter? Eller snabbt ändra en uppgift? IS Tools projektledare Oliver Ahlberg delar med sig av sina smarta tips och tricks. Med dessa enkla knep kan du spara massor av tid när du jobbar.